top of page
Curs d'iniciació a la composició
Curs d'iniciació a la composició

Dates a convenir

|

Àgora

Curs d'iniciació a la composició

El que uneix Beethoven amb The Beatles, i el que distingeix Vivaldi de Billie Eilish. Després de segles d'evolució, les bases de la música segueixen sent les mateixes i esperen ser descobertes i desafiades per cada generació: fes-ne partícip a la teva!

Ja no és possible fer una reserva. Disculpeu les molèsties.
Veure altres esdeveniments

Hora i ubicació

Dates a convenir

Àgora, Carrer de Sant Jeroni, 30, 08921 Santa Coloma de Gramenet, Barcelona, Spain

Sobre l'esdeveniment

El que uneix Beethoven amb The Beatles, i el que distingeix Vivaldi  de Billie Eilish. Després de segles d'evolució, les bases de la música segueixen sent les mateixes i esperen ser descobertes i desafiades per cada generació: fes-ne partícip a la teva!

Destinat a músics que vulguin iniciar-se en la composició i producció.

Durada: 6 hores, repartides en 2 sessions de 3 hores.

Lloc: Àgora (C/ Sant Jeroni 30, Santa Coloma de Gramenet)

Data: a convenir amb el centre

Metodologia: fonaments de teoria musical, producció i lletra per a la composició, amb

la participació activa dels estudiants. 

Aquest curs es divideix en dos blocs principals:

 1) Coneixements bàsics de melodia, harmonia i ritme: comuna a el 90% de tota la música creada des del classicisme fins avui.

 2) Producció, processament d'àudio, lletra i MIDI: indicacions per a l'arranjament de cançons i la seva adaptació al mercat.

La composició és una activitat artística i, per tant, totalment personal; però, existeixen punts comuns que uneixen totes les cançons: el que és agradable a l'oïda i el que no; el dinàmic i en constant evolució, i el repetitiu; les fallades deliberats com mètode transgressor i els errors per descuits, etc. Encara que tots som capaços de compondre, necessitem coneixements bàsics per donar context a les nostres idees, permetre que evolucionin i sentir-nos motivats amb elles. El primer bloc de el curs consisteix en engendrar la forma en si; i el segon, a donar-li l'aspecte / vestimenta / maquillatge desitjats.

Temari

Melodia, harmonia i ritme

Acords, acompanyament i cohesió

Producció, estructura i evolució

Interpretació i matisació

Improvisació i variació

composició literària

Processament digital i sintetitzadors

Material: apunts, instrument d'acompanyament (piano o guitarra) i ordinador portàtil

- Apunts: un cop inscrit a el curs, t'enviarem un PDF amb apunts sobre teoria de melodia, harmonia i ritme. Et recomanem fer-los un cop d'ull dies abans de la sessió per a familiaritzar-te amb ells i treure'n el màxim profit.

- Instrument: necessitem que ens comuniquis amb quin instrument sols acompanyar-te (piano, guitarra o un altre). Si t'acompanyes amb guitarra, porta-la el dia del curs.

- Ordinador portàtil: treballarem amb dos programes informàtics (GuitarPro5 i Cubase5). Un cop inscrit, t'enviarem el GuitarPro5 perquè ho instal·lis en el teu ordinador. El programa Cubase5 s'utilitzarà només a l'ordinador de l'docent. si no tens portàtil, pots seguir la projecció a temps real del nostre ordinador.

Comparteix l'esdeveniment

bottom of page